De Nieuwe N200 verbindt

N200 naar het Rijk van de Keizer

De Nieuwe N200 – werkzaamheden rondom het Rijk van de Keizer

De N200 van Amsterdam tot Halfweg gaat op de schop het komende jaar.
Vanaf A5, afslag Westpoort, richting Geuzenveld is het Rijk van de Keizer voorlopig nog goed te bereiken zonder verwacht oponthoud.  In dit artikel vind je hier meer over.

Groot onderhoud aan de weg en dijk, nieuwe drinkwatertransportleidingen, een groene entree van Amsterdam, een nieuwe brug bij Halfweg en de aanleg van een ecopassage.

Met ingang van 1 oktober 2018 wordt gewerkt aan de aanleg van de nieuwe drinkwaterleidingen en het vernieuwen van de Haarlemmerweg. Vanaf maandag 5 november t/m dinsdag 20 november 2018 is de afslag Geuzenveld afgesloten. Je kunt bij het Rijk van de Keizer komen door de afslag Osdorperweg bij Halfweg te nemen of de afslag S104 Slotermeer.

Lees meer over de vernieuwde N200 (gereed medio 2019).

Betere inpassing, groener en veiliger

De N200 is een drukke weg tussen Haarlem en Amsterdam. Het deel vanaf het NS-station Halfweg tot Amsterdam is dringend toe aan onderhoud: zo is de dijk onder de N200 verzakt en moet het asfalt worden vervangen. De drinkwatertransportleidingen in de dijk zijn aan vervanging toe en er komt een ecopassage. Daarom slaan Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet de handen ineen om alle werkzaamheden in één keer goed aan te pakken.

Veilige dijk

Tussen NS-station Halfweg en de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam richten we de N200 opnieuw in, deze weg loopt over een oude dijk uit de 17e eeuw. De dijk is op een aantal punten verzakt. Daarom verhogen wij de dijk met maximaal een halve meter.
Zo kan deze ook in de toekomst het water in de Haarlemmertrekvaart blijven keren.

Route naar het Rijk van de Keizer & Cantina 

Op de kaart zie je waar er wordt gewerkt en hoe druk het is op de Haarlemmerweg en omliggende wegen. Plan hier je route en ga goed voorbereid op weg.

Bij het Rijk van de Keizer & Cantina proberen wij jullie met dit artikel zo goed mogelijk te informeren, als er toch nog vragen zijn mag je ons altijd mailen of bellen 020-4977506.