
Wij, van het Rijk van de Keizer, vinden dat je over koken niet zwaarwichtig moet doen. Onze filosofie is eigenlijk tamelijk simpel; wij houden van verse, eerlijke en fantasievolle gerechten. We werken zoveel mogelijk met dagverse producten en gebruiken geen voorgekookte producten uit de gemaksindustrie. De natuur biedt immers variatie genoeg en daar maken wij dankbaar gebruik van.
Onze receptuur
Over het algemeen is die Europees georiënteerd maar we gaan een verrassende combinatie met andere keukens zeker niet uit de weg. We houden de seizoenen graag in ere. De Keizerlijke rijkdom staat voor veel smaak en een werveling aan geuren en kleuren. Wij vinden dat elke maaltijd een feest moet zijn; een feest voor de zintuigen!
Mooie leveranciers
Onze vis betrekken wij duurzaam van een kleine visleverancier uit IJmuiden, ons vlees en gevogelte is biologisch van onder andere de Lindenhoff, specialist in authentieke boerenproducten. De kwekerij van Walter Abma, de beste groenteteler van Nederland, ligt pal achter het Rijk. Daarnaast levert onze eigen moestuin ook een bescheiden aandeel. Onze gerookte waar, zoals de onovertroffen zalm, komt van Frank’s Smoke House. We werken zoveel mogelijk met biologische producten en kopen andere, verrassende, ingrediënten in bij kleine toko’s in Amsterdam.
Onze hapjes
Tapas, mezzes, amuses, pintxos, mondvermaakjes: noem maar op. Onze lekkere hapjes zijn allemaal dagvers en worden, in onze eigen open keuken, met de hand vervaardigd. Bij de bereiding ervan laten we ons graag leiden door wat de natuur te bieden heeft en dat is veel. Verder komt het aan op ambacht en creativiteit en op het spel van smaak en textuur, het combineren van kleuren en kruiden. Dat is het plezier van de verfijning; daar houden we van!
De keuze is aan u
Als de kok ‘Carte Blanche’ krijgt (vooraf opgave van budget) komt hij tot nog grotere hoogten en creatievere creaties. Dit betekent dat prijs, kwaliteit en kwantiteit nog beter tot hun recht komen. Eerst uitproberen? Maandelijks organiseren we volgens dit concept een feestelijk diner met smakelijke theatrale ingrediënten. Reserveren? Mail naar info@hetrijkvandekeizer.nl

Zoete hapjes
Keuze uit:
- Huisgemaakte bananencake met granola topping € 1,25
- Noten kruidenkoek met citroen crème € 1,25
- Cranberry-chocotaart met kweepeer topping € 1,25
Koude hapjes
Keuze uit:
- Luxe mix van macademia-pecan-cashewnoten € 1,00
- Zelf gemarineerde olijven € 1,00
- Gedroogde en gezouten tuinbonen € 1,00
- Mini flammkuchen met prei, zwarte knoflook en crème fraîche € 1,50
- Kip in zeewier met Madras mayonaise en gebakken uitjes € 1,50
- Krokante reuzen kaasstengel bereid met parmezaanse kaas € 1,75
Crostini assorti
€ 1,50 keuze voorbeelden van de toppings:
- Gerookte forel – rode bieten pesto – pikante kikkererwten
- Meibloem geitenkaas – vijgentapenade – geroosterde druiven
- Tartaar van tomaat & olijven – mosterdcrème
- Rund pastrami – paprika hummus – komkommerlinten
Spiesjes assorti koud
Per stokje € 1,75:
- Geroosterde courgette – gepofte biet – gemarineerde bloemkool – piccalilly mayonaise
- Pikant visspiesje gerold in groene kruiden met ingelegde citroen
- Rosé gebraden rundvlees – miso dressing – gebakken uitjes
Warme hapjes
€ 1,75 p.s keuze uit:
- Pikante soja & paddenstoelen gebakken in panko
- Gemarineerde gamba met zwarte olijven en gepofte quinoa
- Geroosterd kipspiesje met pindasaus en kroepoek
Stevige warme snack
€ 3,25 p.s ook geschikt als midnight-snack:
- ’N Dungense Dame, worstenbroodje volgens Brabants recept
- Spaanse patatas bravas met pittige tomatenmayonaise
- Warme wrap gevuld met Teriyaki beef, zoete aardappel en rode ui
Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW

Voorgerechten
Vegan Anti pasti
Tartaar van Topinamboer-citroen-dragon, pesto van rode bieten, boerenkoolsalsa met cashewnoten, gepofte prei & gele biet, pompoen in ’t zuur, gegrilde bindsla. V* G*
Terrine
van gestoomde skrei op gewokte boerenkool met rode persilade, kappertjes & amandel, crème van winterpeen.
Rösti
van rode kool met gewokte wilde spinazie, gepocheerd eitje, salade van gepofte groenten, pesto van spruiten geserveerd met zwarte knoflook. V* G*
Paté van scharrelvarken
huisgemaakt met kruidig plukvlees en gestoofde abrikozen, taartje van aardappel met piccalilly en gefrituurde salie.
Risotto
van aborio – spelt – wilde rijst met bospaddenstoelen, salade van wit & roodlof, Tallegio op zuurdesemtoast. V*
Runderbouillon
dubbel getrokken, met een gepocheerd eidooiertje, geroosterde selderij en broodsoldaat.
Paddenstoelen cremè soep
met bataat en zeewier. V* G*
Hoofdgerechten
Vegan Carpaccio
van knolselderij met gemarineerde truffelaardappelen, geroosterde pompoen, gedroogde oesterzwam en Romesco saus. V* G*
Soufflé
van witlof en aubergine met Bastiaans blauwe kaas, pesto van spruiten, beignets van zwarte rijst met gepofte gele bietjes en hartige dragon meringue. V* G*
Scharfilet
met rood gemarineerde gamba’s, flan van prei, dikke polenta frites en een groene kruidendressing. G*
Boerenkoolstamppot
met garnalen in ’t zuur, lamellen van snoekbaars, kleurige wortellinten geserveerd met een rode wijn saus.
Lende
langzaam gegaarde lende van de Simmentaler rund, salade van rode kool & gele peen, gekarameliseerde knolselderij, gepofte knoflook met een saus van zilveruitjes. G*
Gans
gerookte wilde ganzenborst met gekonfijte ganzenbout, tartaar van schorseneren en gort, soufflé van rode bieten met stoofperen.
Patrijs & Eend
boutjes gegaard in een droge kruiden-rub, borstfilet op de huid gebakken met zwarte linzen & zuurkool – palmkool & oerpeen, saus van kruidnagel en steranijs.
Nagerechten
Kweepeer
mousse van mascarpone en kweepeer – coulis van kweepeer met citroengras – gepocheerde kweepeer – kweeperensorbetijs met bergamot – tuile met kardamon.
Florentine pie
met een cremeux van mandarijn, mousse van yoghurt geserveerd met een crumble van speculaas.
IJs
van ingemaakte cassisbessen met een crème van koffie, amandelcakeje met pistache meringue. G*
Ricotta parfait
met gele & rode paprika coulis, geroosterde druiven, gebakken chocolade en een anijskoekje.
Profiteroltaart à la het Rijk van de Keizer in winterse sferen
Met chocolade, huisgebakken amandelkoekjes, fruit van het seizoen (o.a. zelf gekonfijt, gedroogd, geweld, gemarineerd en gegrild) met gesuikerde kastanjes, gekarameliseerde noten en eetbare bloemen.
Info & Kosten
V* = ook geschikt voor vegetariërs
G* = glutenvrij of eenvoudig aan te passen naar glutenvrij
Voorgerechten worden geserveerd met ambachtelijk boeren brood en boter
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met dagverse groente, een frisse salade en aardappeltjes uit het seizoen. De keuken maakt dankbaar gebruik van de grondjuweeltjes uit de Tuinen van West.
- Voor-, en nagerechten € 9,50, hoofdgerechten € 19,50
- 1 voorgerecht, 1 hoofdgerecht en 1 nagerecht € 35,00
- 2 voorgerechten (50/50), 1 hoofdgerecht, 1 nagerecht € 36,50
- 1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten (50/50) en 1 nagerecht € 38,00
- 2 voorgerechten (50/50), 2 hoofdgerechten (50/50) en 1 nagerecht € 39,50
- 3 gangen surprise proeverijmenu van de chef € 42,50
Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW

Zoete hapjes
Keuze uit:
€ 1,25
- Huisgemaakte amandeltaart met rozemarijn en citroensiroop.
- Petit four van paarse peen met crème fraîche.
- Hollandse aardbei gedoopt in pure chocolade met kokoskruim.
Koude hapjes
Keuze uit:
€ 1,00
- Luxe mix van macadamia-pecan-cashewnoten.
- Zelf gemarineerde olijven.
- Gedroogde en gezouten tuinbonen.
€ 1,50
- Mini flammkuchen met prei, zwarte knoflook en crème fraîche.
- Kip in zeewier met Madras mayonaise en gebakken uitjes.
€ 1,75
- Krokante reuzen kaasstengel met Parmezaanse kaas.
Crostini assorti
Keuze uit:
€ 1,50
- Rode bietenpesto – avocado – gefrituurde olijf
- Olijvenfrittata met gepofte bataat en groene kruidenmayonaise
- Rilette van makreel, salade van zeewier, gezouten tuinbonen
- Gedroogde kruiden ham met paprika humus en gepofte tomaat
Spiesjes assorti koud
Keuze uit:
€ 1,75
- Gele biet – lamsoor – aubergine in panko – peterseliedressing.
- Gerookte zalm met spinaziecrème en lamsoor.
- Rosé gebraden rundvlees – soja/appeldressing – geroosterde sesam.
Warme hapjes assorti
Keuze uit:
€ 1,75
- Geroosterd kipspiesje met zelfgemaakte pindasaus en kroepoek.
- Gemarineerde gamba in gepofte quinoa, curry potatoes en zwarte olijven.
- Pikante tofu met geroosterde paprika en peterseliemayonaise.
Stevige warme snack
Keuze uit:
€ 3,25 ook geschikt als midnight-snack
- ’N Dungense Dame, worstenbroodje volgens Brabants recept.
- Spaanse patatas bravas met pittige tomatenmayonaise.
- Warme wrap con carne, pesto, milde pepers en zoete aardappel.

Voorgerechten
Anti pasti uit de moestuin van de Tuinbutler
salade van Red Russian babyleaf, pesto van rode biet, gemarineerde meiraapjes, Meibloem-geitenkaas op spinazie en gefrituurde olijven. V G*
Voorjaarssalade
van asperges, eidooier gegaard in olijfolie, Hollandaisesaus, tuinbonenkoekje en gierst in ’t groen. V*
Carpaccio van Poulpo
rolletjes schar en schol, flan van broccoli met een crème van peterselie. G*
Huisgerookte rode poonfilet
met een tartaar van scheermessen, gepofte prei, bakkeljauw fritta met bosui geserveerd en Madam Jeanette mayonaise.
Kamper lamsschouder
gevuld met artisjok en tomaat, salade van roodlof, groene asperges, appel en een dressing van sinaasappel en ui. G*
Charcuterie
gebakken bloedworst, gedroogde venkelworst, gedroogde rozemarijn ham, zoet-zuur van pastinaak, gemarineerde schorseneren met kropsla harten en tapenade van gedroogde vijgen.
Soepen
Krachtige vissoep
Gevuld met zeewier, klassieke rouille en garnaal-crouton.
Warme Vichyssoise
Met bieslookolie en uienbrood.
Hoofdgerechten
Gegrilde Hollandse asperges
met risotto van zwarte rijst, portobellostoof uit de oven en uienkaramel met mimosa. V*
Soufflé van boerenbrie
sous vide gegaarde meiknol met een moestuin salade, verse doperwten, hummus van paprika, huisgemaakte crackers van zonnebloempitten en lijnzaad. V* & G*
Combinatie van zeebaars & heek
kimchi van groente en zeewier, wasabi-puree geserveerd met gelakte aubergine.
Wilde zalmfilet
op zeespaghetti en zeekraal, gratin van pastinaak, gepofte biet met een klassieke Riesling saus.
Kreeft en buikspek
geserveerd met polenta frites, salade van appel & rucola en huisgemaakte truffelmayonaise (suppl. € 3,50)
Zwartpoot hoen
Op twee manieren bereid, puree van bospeen, taartje van sperziebonen, tuinbonen en gedroogde oesterzwammen, jus van gevogeltebouillon en dragon.
Lichtgerookte runderlende
met bloemkoolcrème, gemarineerde sojabonen, Ratte aardappelen uit de oven en mergpijp in kruidenolie geserveerd met een bouillonreductie van rund. G*
Lamsrump
uit de oven met gekarameliseerde pastinaak, groene asperges, salade van aspergekiemen en kervel, rode bulgur met gepofte knoflook en saus van dragon.
Nagerechten
Borstplaat
huisgemaakt, met rabarber en aardbeien, hangop met grapefruit en amandel petitfour. G*
Lavacake
met mousse van boerenkarnemelk, citroen-kokosbites en coulis van rood fruit.
Limoen cheesecake
met gebakken chocolade, blauwe bessen en laurier, geserveerd met huisgemaakt duindoornijs.
Spaanse rozemarijntaart
met ijs van schapenyoghurt en salade van sinaasappel en appelmunt
Meringue
van rode biet, toffee van bospeen, spinazie-mangobavarois en salade van rode bes met meloen. G*
Profiteroltaart à la het Rijk van de Keizer
huisgebakken amandelkoekjes, gesmolten chocolade, fruit van het seizoen. (o.a. bramen, bessen, frambozen, aardbeien) en eetbare bloemen.
Info & Kosten
V* = ook geschikt voor vegetariërs
G* = glutenvrij of eenvoudig aan te passen naar glutenvrij
De voorgerechten worden geserveerd met ambachtelijk boeren brood en boter.
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met dagverse groente, frisse salade of aardappeltjes uit het seizoen. De keuken maakt dankbaar gebruik van de grondjuweeltjes uit de Tuinen van West.
- Voor-, en nagerechten € 9,50, hoofdgerechten € 19,50
- 1 voorgerecht, 1 hoofdgerecht en 1 nagerecht € 35,00
- 2 voorgerechten (50/50), 1 hoofdgerecht, 1 nagerecht € 36,50
- 1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten (50/50) en 1 nagerecht € 38,00
- 2 voorgerechten (50/50), 2 hoofdgerechten (50/50) en 1 nagerecht € 39,50
- 3 gangen surprise proeverijmenu van de chef € 42,50
Alle prijzen zijn exclusief 6% btw.
het Rijk van de Keizer
Joris van den Berghweg 109
1067 HP Amsterdam
info@hetrijkvandekeizer.nl
020 – 497 75 06