Uitgelicht
Lekker eten en bij voorkeur duurzaam en biologisch daar houden wij van!
Lekker biologisch eten daar houden wij van. Onze keuken gebruikt graag duurzame en lokale ingrediënten. Wij houden van echt en lekker eten bij het Rijk van de Keizer.
Lekker biologisch eten
Restaurantavond
Lekker en biologisch eten bij Het Rijk van de Keizer. Het Rijk van de Keizer is lang geleden bekend geworden met zijn catering. Ooit begon John Hannema met een huiskamerrestaurant in de Jordaan waar iedereen kon aanschuiven. Hij bakte keizerlijke appeltaarten geïnspireerd op de Westertoren.
Avond van de Chef
Een keer per maand transformeren wij onze locatie in een restaurant. Meestal op de laatste zondagavond van de maand. De Avond van de Chef! Soms soms verplaatsen wij hem naar een bijzondere datum zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag. Dus hou onze agenda in de gaten en schuif gezellig aan!
Kookworkshop
Samen koken
Het Rijk van de Keizer wil haar gasten graag iets onvergetelijks meegeven. Een herinnering, een nasmaak of een keukengeheim. Wij verzorgen kookworkshops vanaf 12 personen voor zowel particulieren als bedrijven.
Chocolade of barista workshop
We stellen ook workshops op maat samen. Denk aan mondvermaakjes zoals verschillende tapas, pintxos of mezzes. Maar ook heerlijke desserts of bonbons maken. Wij kunnen ook een wijnproeverij of een barista workshop verzorgen. Of misschien gezellig met zijn allen op de fiets naar de boer. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Impressie eten
Leveranciers
In de keuken van het Rijk van de Keizer kookt Henri Musch met zijn team stoere fantasievolle gerechten. De ingrediënten zijn bij voorkeur biologisch, uit het seizoen en duurzaam geproduceerd.
Lokale biologische producten
Wij maken dan ook graag gebruik van boeren en telers uit de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Bakkerij Mama en GroenHartig uit de Tuinen van West. Ons vlees komt bij Lindenhoff vandaan en onze vis is van Jan Veerman. Ook wij hebben de vegan kaasjes van Max & Bien ontdekt.
Daarbij serveren wij biologisch bier van Gulpener. Maar ook speciaal bier van de Amsterdamse Bird Brewery. Onze biologische wijntjes komen bij Grapedistrict vandaan. En de limo’s worden gemaakt door oud collega’s Saru Soda.