Theaterfestival bij
het Rijk van de Keizer in Amsterdam.

Helaas kan de enige echte “Parade” dit jaar niet doorgaan. Toen ontstond het idee, wat kan wel? Hier kwam de Keizer Carrousel tot leven. Vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus 2020 zijn jullie welkom bij ons theaterfestival.

Theaterfestival Keizer Carrousel

Keizer Carrousel is een gezellig kleinschalig festival op onze unieke buitenlocatie in Amsterdam Nieuw West.

Drie bijzondere korte voorstellingen die niet doorgingen door Corona, maar omdat ze het spelen en het genieten van live theater en muziek te veel missen, wilden ze iets verzinnen. Het werd een carrousel en op deze manier kunnen we toch genieten van theater. Theatertickets

Floris van der Vlugt en Annelies Hendrikse kwamen zo op het idee om een kleine parade te organiseren.

Wat is er leuker dan wanneer we dit bij een verborgen parel in Amsterdam organiseren?

Het Rijk van de Keizer is een evenementenlocatie op een historische plek met creatieve broedplaatsen, natuurlijk schoon en eindeloze mogelijkheden.. John Hannema staat bekend als gastronomisch artiest, hij vindt een totaal beleving het belangrijkste wat er is.

De 3 theatervoorstellingen die naar de Parade zouden gaan.

Van der Vlugt & Co – De Les

De Les vertelt het verhaal van een eigenaardige professor in een klein Frans dorpje die zijn dagen doorkomt met het bijles geven aan studenten. De les begint met de komst van een studente, een normale 1+1=2 les en verandert langzaam in een psychedelische, absurde en noodlottige nachtmerrie.

Bram van der Vlugt, Sarah Bannier  & Charley Yntema
Regie Bruun Kuyt, tekst geschreven door Eugene Ionesco & muziek door Floris van der Vlugt

Stan & Jorn – Lonesome GeorgeTheaterfestival het Rijk van de Keizer

Lonesome George is een theatraal concert waarin via het verhaal van vijf ‘Eindelingen’ – de laatste exemplaren van uitgestorven (dier)soorten – de vraag wordt gesteld waarom we er zijn, en waarom we er niet niet zijn. Een vertelling en vijf liedjes over een schildpad, een duif, een haan, een verloren taal en de hele menselijke existentie in het algemeen.

Stan Vreeken & Jorn Heijdenrijk

Eva van Manen het Rijk van de KeizerEva van Manen – Politiek en liefde 

Eva van Manen combineert rap, gitaarpop en electronica met geëngageerde Nederlandstalige teksten. Daarmee krijgt ze haar publiek muisstil. Politiek en Liefde is een soort muzikaal dagboek. Eva van Manen schrijft over het echte leven, over het gevecht met oude denkbeelden en generaties. Ze omschrijft situaties waar politiek en liefde elkaar raken.

Eva van Manen &  Rory Ronde

Restaurant Cantina & het Rijk van de Keizer zijn open 

Biologisch eten het Rijk van de Keizer

Een avondje theater is compleet met vooraf een diner. Wij serveren een heerlijke, biologische, verse maaltijd bij Cantina op het terras. Bij minder mooi weer doen we dit binnen in het Rijk van de Keizer.

Ook kan je genieten van een high wine of high beer met verschillende hartige hapjes. Je kan in dit event tickets kopen en eventuele bijzonderheden aangeven.

Diner, high beer en high wine serveren we tussen 16.00 en 19.00 uur. 

Diner is per persoon, maar de high wine en high beer gaat per 2 personen. Bij een high wine zorgen we voor verschillende hartige hapjes met 1 fles wijn naar keuze. Bij een high beer serveren we 3 speciale Bird Brewery biertjes per persoon. Het diner zal de chefkok snel bekend maken, grote kans dat het te lekker is om af te slaan. Dus laat je eigen keuken voor wat het is en schuif lekker bij ons aan voor een bijzondere avond uit.

Opening Cantina Nieuw West

Cantina

Praktische informatie theaterfestival Keizer Carrousel

Elke voorstelling heeft zijn eigen kleur. Inloop op kleur tussen 19.00 en 20.00 uur.
Theater tickets via hun site en reserveren voor diner, high beer of high wine kan in onze shop. Vergeet niet eventuele dieetwensen door te geven bij het bestellen van je tickets. We accepteren alleen PIN op de dag zelf in verband met COVID-19.

Einde van de Keizer Carrousel is beide dagen rond 23.00 uur.