Ambachtelijke keuken, Biologische, duurzame en lokale ingrediënten, moestuin, koken met de seizoenen.
Kookworkshops
Samen koken
Het Rijk van de Keizer wil haar gasten graag iets onvergetelijks meegeven. Een herinnering, een nasmaak of een keukengeheim. Daarom verzorgen wij kookworkshops vanaf 12 pers. voor zowel particulieren als bedrijven.
We stellen ook workshops op maat samen. Denk aan mondvermaakjes (tapas, pintxos, mezzes) desserts of bonbons maken, outdoor cooking, wijnproeverij, Barista workshop of op de fiets naar de boer.
Ambachtelijke Keuken
Biologische ingrediënten
In de keuken van het Rijk van de Keizer koken Henri Musch en Arjen Wokke met hun team, stoere eigentijdse gerechten met biologische en duurzame ingrediënten van het seizoen.
Wij maken gebruik van boeren en telers uit de buurt voor de dagelijkse aanvoer. Daarnaast halen wij inspiratie uit onze eigen moes-, en kruidentuin.
Mobiele keuken
Restaurantavond
Het Rijk van de Keizer is befaamd geworden met catering. Ooit begon John Hannema met een huiskamerrestaurant in de Jordaan waar iedereen kon aanschuiven en bakte keizerlijke appeltaarten geïnspireerd op de Westertoren.
Een keer per maand transformeren wij onze locatie in een restaurant, meestal op de laatste zondagavond van de maand.
Leveranciers & Projecten
Aantal van onze leveranciers waar we trots op zijn: Bakkerij Mama, Lindenhoff, Jan Veerman, GroenHartig (zit in MijnStadstuin), ‘N Dungense Dame, NICE fruitijsjes en Frank’s Smoke House. We serveren biologisch bier van Gulpener, speciaal bier van de Amsterdamse Bird Brewery, Organic wine van Grapedistrict en limo’s van oud collega’s Saru Soda.
Voorbeelden van een paar unieke projecten zijn: Food Design; Product ontwikkeling; Eet voorstelling op de Parade; Flying festival; Camping de Keizer; Buitenleven; Boekenbal; Holland Festival; Biologische schoollunches en Kavel 9.
Impressie
Hier vind je onze fotogalerij met diverse sfeerbeelden van ons restaurant.
Wil je nog meer bekijken? Volg ons op Instagram, Facebook, Pinterest of één van onze andere social media kanalen.
Video van het begin
In Januari 2012 begon MAMA / Concept of Life in de keuken thuis bij Karel Goudsblom. Een maand erna werd dit filmpje gemaakt.
Wil je reserveren?
Dat kan via: info@hetrijkvandekeizer.nl of 020-4977506