Theaterfestival Keizer Carroussel

Vandaag, dinsdag 28 juli 2020, kopte de Telegraaf met een leuk artikel over ons Theaterfestival Keizer Carrousel in Amsterdam.

Amsterdam ● door Lauren Booster
De theater- en muziekwereld kwam net als de evenementenbranche in 1 klap tot stilstand half maart dit jaar.

Maar langzaam komen de voorstellingen en de optredens weer op gang. Na een periode van (on)rust besloot muzikant Floris van der Vlugt een corona-proof theaterfestival te organiseren. In het begin dacht ik: we hebben alleen een parkeerplaats en een paar strobalen nodig. Dat is toch uitgegroeid tot iets groters.

Bij evenementenlocatie het Rijk van de Keizer, tussen de weilanden in Amsterdam, wordt aankomend weekend Theaterfestival Keizer Carrousel georganiseerd. Verspreid over het terrein worden er 3 verschillende voorstellingen gegeven. Bezoekers worden onderverdeeld in drie groepen en rouleren van voorstelling naar voorstelling.

Hoewel de zaterdag bijna uitverkocht is zijn er nog wel voldoende tickets voor de vrijdag. theatertickets

Cantina Nieuw West - RvdK

Wil je vooraf aan de voorstellingen bij ons borrelen of dineren?

We bieden in onze shop tickets aan voor diner, high beer of high wine. Het zonnetje gaat flink schijnen dan zit je bij Cantina wel goed.

,,Iedereen doet mee op basis van vertrouwen”, vertelt Floris. ,,Wat er na aftrek van kosten overblijft verdelen we onder elkaar.”

Theaterfestival Keizer Carrousel

Stan Vreeken die optreedt met zijn theatrale act Lonesome George voegt daar aan toe: het is mogelijk met een paar telefoontjes, goede moed en inspiratie zelf een festival op te zetten.

De voorstellingen worden verzorgd door artiesten wiens tourschema door de zomer in het water is gevallen. Zo zou de bekende acteur en toneelspeler Bram van der Vlugt dit jaar met zijn gezelschap op theaterfestival de Parade staan, iets wat vanwege de corona niet doorging.

Keizer Carrousel 31 juli & 1 augustus

De theaterwereld staat stil, maar op een gegeven moment word je zo onrustig dat je iets probeert te ondernemen vertelt Floris. Ook Eva van Manen en Rory Ronde, die met hun muzikale voorstelling Politiek & Liefde optreden, onderschrijven deze onrust en kijken uit naar het festival.

Natuurlijk kun je in meditatie-stand de periode doorkomen, maar dat kunnen we niet, want we willen muziek maken. Met de taal die ik geoefend heb wil ik praten over de dingen die gebeuren in de wereld. Ronde: Of je er geld voor krijgt of niet, we zijn creatievelingen en moeten ons ei kwijt. Bram van der Vlugt: En het mooie is? Het publiek heeft ook zin om naar je te luisteren en kijken. Ook zij willen iets anders dan zitten in de kroeg.

Keizer Carrousel het Rijk van de Keizer