Uitgelicht
Kookworkshop bij het Rijk van de Keizer
“Proeven is eten en koken is weten. Betreed de keuken van de Keizer en kook de sterren van de hemel’!
Het Rijk van de Keizer wil mensen graag iets meegeven met de kookworkshop. Een herinnering, een nasmaak of een keukengeheim.
Proeven is eten
Bij het Rijk van de Keizer koken we zoveel mogelijk met biologische en duurzame ingrediënten. Onze chef start met een inspirerend mondvermaakje en een drankje. Ondertussen geeft hij uitleg over de ingrediënten en de werkwijze om vervolgens gezamenlijk aan de slag te gaan met de kookworkshop.
Tijdens de kookworkshop worden meerdere bereidingstechnieken toegepast. Jullie leren bijvoorbeeld een verse vis te fileren en te bereiden. Zelf brood te bakken of de perfecte sabayon te kloppen. Na deze werkzaamheden gaan jullie met zijn allen aan tafel om de door jullie zelf bereide gerechten te proeven. Vanaf dit moment legt de bediening jullie graag in de watten en serveren we bij iedere gang een passende wijn. Jullie eindigen met een kopje koffie en een drankje naar keuze.
Wijnarrangementen zijn los toe te voegen.
Onze kookworkshop is mogelijk vanaf 15 personen. Bij 25 personen of meer kunnen we in overleg meerdere workshops aanbieden.
Koken is weten
Voorbeeld tijdschema
17.00 uur – ontvangst met hapje en drankje, brainstormsessie met onze chef.
17.30 uur – koken onder leiding van onze chef en zijn keukenteam.
20.00 uur – allemaal aan tafel, aanvang van het 3 á 4 gangen diner.
22.00 uur – koffie/thee met een digestief.
22.30 uur – einde en vertrek deelnemers.
Aanvullende workshops
We kunnen de kookworkshop naar wens aanpassen of bij grote groepen workshops combineren. Denk bijvoorbeeld aan een barista workshop, vis roken, wild uitbenen of bonbons maken. Een wijnproeverij, bierproeverij of gezamenlijk op de fiets naar de biologische boer in de buurt kan natuurlijk ook. Prijs is afhankelijk van de groepsgrootte en invulling.