Kookworkshop
”Proeven is eten en koken is weten. ‘Betreedt de keuken van de Keizer en kook de sterren van de hemel’!
Het Rijk van de Keizer wil mensen graag iets meegeven. Een herinnering, een nasmaak of een keukengeheim.”
Bij het Rijk van de Keizer koken we met biologische en duurzame ingrediënten en waar mogelijk van het seizoen o.a. ook uit eigen moestuin. De Chef-kok begint als eerste met een inspirerend mondvermaakje en een drankje. Ondertussen geeft de Chef uitleg over de ingrediënten en de werkwijze om vervolgens gezamenlijk aan de slag te gaan. Dit kan ook betekenen dat er nog kruiden geplukt worden.
Tijdens de workshop worden meerdere bereidingstechnieken toegepast; je leert bijvoorbeeld een verse vis te fileren en te bereiden, zelf brood te bakken of de perfecte sabayon te kloppen. Na deze werkzaamheden gaan jullie met zijn allen aan tafel om de door jullie zelf bereide gerechten te proeven. Vanaf dit moment legt de bediening jullie graag in de watten en serveren we bij iedere gang een passende wijn. Met als besluit een kopje koffie en een drankje naar keuze.
Tijdschema kookworkshop: (kan in overleg aangepast worden)
17.00 uur – Ontvangst met hapje en drankje, brainstormsessie met de Chef-kok.
17.30 uur – Koken onder leiding van onze Chef en zijn keukenteam.
20.00 uur – Allemaal aan tafel, aanvang van het 3 á 4 gangen diner.
22.00 uur – Koffie/thee met een digestief.
22.30 uur – Einde en vertrek deelnemers.
Prijs per persoon € 85,- (excl. btw)
Onze kookworkshop is mogelijk vanaf 12 personen, bij 26 personen of meer zijn er mogelijkheden voor aanvullende workshops.
Aanvullende workshops
We kunnen specifieke onderwerpen behandelen of workshops combineren zoals een Barista workshop, vis roken, wild uitbenen of bonbons maken. Een wijn proeverij of gezamenlijk op de fiets naar de biologische boer in de buurt behoort ook tot de mogelijkheden. Prijs is afhankelijk van de groepsgrootte en invulling.
het Rijk van de Keizer
Joris van den Berghweg 109
1067 HP Amsterdam
info@hetrijkvandekeizer.nl
020 – 497 75 06