Vrolijk Pasen!

Aangezien we met Pasen allemaal thuis lekker zullen gaan brunchen, hebben wij onze chef Henri gevraagd om een recept met je te delen wat je makkelijk thuis kan maken. Elk jaar stelt hij een volledig nieuw menu samen voor onze beroemde Paasbrunch, maar wat hij wel vaak serveert is zijn bekende noten en vruchtenkoek.

Ingrediënten noten & vruchtenkoek:
500 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei*
200 gram bruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1 dl water
1 dl zonnebloemolie
½ theelepel zout
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels koekkruiden
½ theelepel kruidnagel gemalen
100 gram noten naar wens (pecannoten – hazelnoten – walnoten)
100 gram rozijnen
50 gram gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
50 gram gedroogde pruimen in stukjes gesneden

* Vegan: vervang het ei voor 2 eetlepels olijfolie of gesmolten kokosvet.

Recept voor Pasen bij het Rijk van de Keizer

Tip! van Robin & Beer ツ
onze dochters vonden nog een paar chocolaatjes in de keuken.. 

Bereiding:
Meng alle droge grondstoffen (bakmeel, suikers en specerijen) door elkaar.
Voeg de noten, vruchten en natte grondstoffen toe en meng alles goed door elkaar.
Het deeg voelt behoorlijk stevig aan maar dat hoort zo, verzekert Henri.
Bak de koek af in een ingevet bakblik van ± ø 26 cm gedurende 40 minuten op 180 ℃.

Wil je jouw bakkunsten met ons delen? Tag ons op Instagram met @hetrijkvandekeizer 

Vrolijk Pasen namens de gehele Hofhouding van het Rijk van de Keizer!