Dat bijzondere onontdekte plekje in Amsterdam Nieuw-West, wat is dat nou die Cantina? En wat is dan het Rijk van de Keizer? Krijgen nog vaak deze vraag.

Cantina is ooit ontstaan doordat onze gasten onverwachts bij “het Rijk van de Keizer” langs wilde komen voor een kop koffie of broodje. Het Rijk van de Keizer is een historische evenementenlocatie, wat je kan afhuren voor grote, kleine, zakelijke en privé partijen. Je kan hier dus helaas niet zomaar binnenlopen voor een drankje of om wat te eten. Alleen tijdens de Maandelijkse Restaurantavonden of onze eigen evenementen die op de agenda staan.

Ontstaan van Cantina

Zo ontstond dus het kleine zusje “Cantina”. Inmiddels zijn we alweer wat jaartjes verder en hebben we al veel lieve vaste gasten; genieters; buren; Roeders en per ongelukkige voorbijgangers die wel moesten stoppen.. Hier vergeet je een beetje de tijd… De ene neemt plaats aan tafel onder de overkapping, weer een ander zoekt een zitzak in het zonnetje en weer een ander bungelt in een hangmat boven de sloot. En heb je zelf al eens plaatsgenomen in de trouwauto van John Hannema (eigenaar) en zijn vrouw kunstenares Laura de Monchy?

Pipowagen met terras

Cantina bevind zich in een oude pipowagen met haar terras aan de sloot en uitzicht over de weilanden. In ditzelfde weiland bevind zich een parkeerterrein waar je gratis kan parkeren, dan is het nog ± 250 m lopen naar onze ingang, wat zich aan het fietspad bevind. Via de ophaalbrug kom je bij Cantina met haar vele hoekjes en plekjes om je even terug te trekken, wat te lezen, te laten inspireren of om juist samen te komen met andere.

Het eten op je bord komt uit eigen moestuin of van lokale boeren. 

Alles wat op onze krijtborden staat is dagvers, huisgemaakt en zoveel mogelijk uit de moestuinen naast de deur. En anders wel van boeren die, ergens anders in Nederland, veel zorg een aandacht besteden aan hun producten. Wil je meer weten over onze leveranciers? Kijk dan ook eens op de pagina eten.

Zomer Cantina © Zomer Cantina – het Rijk van de Keizer

Winter Cantina is open op zondagen 

Veel van onze gasten lieten weten dat ze het jammer vonden dat Cantina ieder jaar de winterstalling in ging. Dit vonden wij ook, om die reden zijn we nu voor het 3e jaar elke zondag open in de wintermaanden. Iedere zondag veranderd zaal F, van het Rijk van de Keizer, even in Winter Cantina. Zaal F is dan warm en ingericht als huiskamer met schommel, open keuken, spelletjeskast en altijd wel iets op de agenda. Denk hierbij aan; koekjes bakken, filmmiddag, voorlezen, knutselen, High-Tea, chocolade workshop of live muziek. Agenda

Geschiedenis 

Deze historische locatie heeft ooit dienst gedaan als munitieopslag, met zijn karakteristieke elementen behoort het terrein tot de “Stelling van Amsterdam”.

Winter Cantina

© Winter Cantina – het Rijk van de Keizer

Bij ons loopt de tijd ietsje langzamer…  

Openingstijden Cantina – Nieuw West:
April t/m september – Zomer Cantina is 6 dgn open: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 19.00 uur.
Oktober t/m maart – Winter Cantina zondags: binnen bij het Rijk van de Keizer van 11.00 tot 18.00 uur.